Lite info från Solna Vatten!

Tillsammans kan vi hålla nere avgifterna för vatten och avlopp, här kommer några bra grejer att tänka på som i slutänden är sparad krona för dig själv!

@ Spola inte ner skräp, kemikalier och mediciner i avloppet

@ Det kommunala dricksvattnet i Solna levereras från Görvälns vattenverk i Järfälla kommun. Råvattnet tas från Mälaren. Det är kommunalförbundet Norrvatten som driver vattenverket och levererar vattnet till Solna Vatten AB, som levererar vattnet till kranarna i din bostad.Norrvattens dricksvatten är ett medelhårt på gränsen till mjukt vatten. Hårdheten ligger på mellan 5 och 6 tyska hårdhetsgrader,° dH. När du använder tvättmedel eller diskmedel ska du dosera efter anvisningarna för mjukt vatten. Det ger lägre tvätt- och diskmedelsförbrukning och ett bättre tvätt- och diskresultat.

@ Matolja och fett leder lätt till stopp, om du häller ut det direkt i avloppet. Det beror på att fettet stelnar och bildar fettproppar i avloppet. I värsta fall kan det leda till översvämning hos dig. Så hur gör du istället? Tex torka ur stekpannan eller grytan med ett papper innan du diskar den.

Mer om detta kan du läsa på Solna Vattens hemsida.

https://www.solna.se/boende-miljo/vatten-avlopp1/solna-vatten/

 

 

Kommentera